Ara
Close this search box.

Yıllar boyu birçok Constellation Audio sistemi duydum ve 2015’ten beri bu sistemlerin biriyle yaşıyorum. Markayla tecrübem ve markaya bir hayranlığım olduğunu söylemeye gerek yok. Bunun en iyi yanı, Constellation Audio’nun saygımı, eski moda bir şekilde, hak ederek kazanması. Constellation Audio rüya ekibinin John Curl ve Bascom King gibi üyeleri diğer şirketler için sektördeki en iyi bileşenleri tasarlarken ben henüz HiFi dünyasında bir öğrenci değildim. Yani, benim açımdan Constellation’a hayranlık, bir yaltaklanma değildi. Constellation Audio ürünlerinin iyi olması gerektiğini düşünüyor olsam da, çok fazla yıldız aşçının mutfağa girdiğinde ortaya yenilmez bir yemek çıkabileceği ihtimalini de aklımdan çıkarmadım.

 

Constellation’ı benim için haritaya ilk yerleştiren iki şey, sektördeki güvenilir arkadaşlarımın onayları ve şirket kurucuları Murali Murugasu ve David Payes ile yaptığım görüşmeler oldu. Arkadaşların dediğine göre ürünler muhteşemmiş. Bu ilgimi çekti. Daha sonra Murali ve David ile birkaç kez konuştum ve bu adamların birinci sınıf insanlar olduğuna karar verdim. Onlar hem hakiki ve dürüsttüler, hem üst düzey ses geçmişi hakkında büyük bir kavrayışa sahiptiler, hem de müziği seven odyofillerdiler ve son teknoloji ürünleri başarılı bir şekilde sunacak zekaya ve yeteneğe sahiptiler.

 

Sahne hazır olduktan sonra Constellation Audio bileşenlerini birçok farklı sistemde dinlemeye başladım. İlk günlerde bu, dikey yapılı Hercules mono amplifikatörleri ve çift şasili Altair ön amplifikatörü olan Referans Serisi anlamına geliyordu. Performance Seri piyasaya sürüldüğünde, Centaur mono amfileri ve Virgo preamplifikatörü çeşitli sergilerde ve arkadaşlarımın sistemlerinde dinledim. Performans Serisi, açıkça Referans Serisinin doğrudan bir devamıydı ancak cüzdan açısından daha iştah açıcıydı.

 

2014’ün ortasında Constellation, Inspiration Serisini duyurduğunda harekete geçme zamanının geldiğini farketmiştim. Her şeyi kendi bünyesinde yaparak, önceki ürün grupları için halihazırda geliştirilmiş olan teknolojinin çoğunu kullanarak ve Neal Feay‘deki aynı endüstriyel tasarım ekibiyle çalışan Constellation, üst düzey bileşenlerine oldukça benzeyen bu ürün serisini üretmeyi başardı. Yaklaşık bir yıl sonra, sistemimde TAD Compact Reference One hoparlörlerini çalıştıran Inspiration Mono 1.0 ve Preamp 1.0’a sahiptim. Bugün sistemim hala Wilson Audio Alexia Series 2 hoparlörlerin önünde aynı amfileri ve ön amfileri içeriyor. Yıllar boyunca birçok üreticiden sistemime amplifikatörlerini katma teklifi aldım ama her seferinde nazikçe reddettim. Inspiration sistemini seviyorum çünkü çılgın bir para değiller, harika çalıyorlar ve mavi çipli bir şirket tarafından üretiliyor. Gerçekten, sistemini yükseltmek isteyen kişilere neredeyse her zaman bu bileşen serisini öneriyorum. Seçerek aldım ve yukarıda belirtilen tüm nedenlerden dolayı tavsiye ediyorum.

 

Integrated 1.0

 

Entegre bir amplifikatör, yıllardır baktığım veya düşündüğüm bir şey değil. Yaşam standardının monoblok olduğunu ve “geri dönmeyeceğimi” düşünürdüm. Kelimeyi tekrar tırnak içine aldım çünkü harika bir entegre amfi, geri gitme ya da diğerlerinden daha az olma çağrışımları yaratmamalı. Bir keresinde Spectral Audio’dan saygın birisiyle konuşmuştum ve bana entegre bir güçlendiricinin, tasarımcıya sunduğu tam kontrol ve tüm bileşenlerin makul yakınlığı nedeniyle, ayrı parçalara göre daha iyi performans sunabileceğini söylemişti. Ancak, şirketlerin sunduklarını tabi ki, tüketici davranışı ve piyasa güçlerinin gerçekleri yönlendiryor. En üst düzey sistemlerde entegre amfiler, ayrı parçalar kadar tercih edilmiyor.

 

2020’de RAAL-requisite SR1a kulaklıkları aldığımda ses dünyam altüst oldu. İncelememde şunları söylemiştim:

 

 

 

  • “RAAL-requisite SR1a kulaklıklar, kesinlikle şimdiye kadar duyduğum en heyecan verici ses ürünü.”
  • “Dürüst olmak gerekirse, hiçbir ürün SR1a Earfield kulaklık monitörleri kadar dikkatimi çekmedi, daha fazla müzik dinlememe neden olmadı veya heyecanımı kazanmadı.”
  • “Sık sık 100.000$’ın üzerinde bir ses sisteminin karşısında oturur, bu kulaklıkları dinlerken onu seyrederim.”
  • “Bu kulaklıklar kelimenin tam anlamıyla oyunu değiştiriyor.”

 

Bu çarpıcı kulaklıklar ve Constellation Audio Inspiration Integrated 1.0’ın birbiriyle ne ilgisi var? Biri gezegendeki en iyi kulaklık, diğeri ise bu kulaklık için gezegendeki en iyi amplifikatör. Tamam, her kulaklığı ve her amplifikatörü duymadım. Ama, benim bakış açıma göre bu oldukça cesur ve doğru bir ifade. Herkesin anlaması gereken bir sonraki şey, bu kulaklıkların bir amplifikatör tarafından nasıl çalıştırıldığı. Inspiration, bir kulaklık çıkış jakına sahip, ancak bu, SR1a ile kullanılamaz. SR1a kulaklıklar, bir amplifikatörün hoparlör çıkış terminallerine, bu durumda Inspiration’ın arkasındaki Argento hoparlör kablosu uçlarına bağlanır. Bu doğru, hoparlör kabloları amplifikatörün hoparlör çıkışlarından bir arabirim kutusuna ve arabirim kutusundan kulaklıklara kadar uzanır. Arabirim kutusu ve kulaklıklar, tıpkı hoparlörler gibi amplifikatöre yük bindirir ve en az 100 Watt’lık mükemmel bir güç gerektirir. Güç açlığına ek olarak, bu kulaklıklar şimdiye kadar kullandığım en affetmeyen ses cihazları. Bir müzik akış sisteminde bir kusur veya zayıflık varsa, bu kulaklıklar aracılığıyla hemen tespit edilebilir. SR1a’yı kullanmak aslında kulağınızı tweeter’dan birkaç santimetre uzağa yerleştirmek demek. Hepimiz bunu geleneksel bir ses sisteminde yapmış ve uğultu, hışırtı ve belki daha da kötüsünü duymuşuzdur. SR1a’yı her gün kullanmaya başladığımda, onları Constellation Inspiration Integrated 1.0 ile denemem gerektiğini biliyordum.

 

SR1a kulaklıklara ek olarak (Integrated 1.0’ı incelememin ana nedeni), amfiyi Wilson Alexia Series 2’lerime ve daha yakın zamanda gelen Wilson TuneTot hoparlörlerime bağladım. Her üç sistemdeki performans seviyesi de harikaydı. SR1a ve TuneTots’ta Integrated 1.0 üzerinden gelen ses rakipsizdi. Ana sistemime bağlı olan Integrated, Inspiration serisinin geri kalanından ciddi bir rekabet yaşadı ve olması gerektiği gibi, her biri tek bir hoparlörü çalıştıran mono amfiler tarafından iyi bir şekilde yenildi. Bu ifadede çok daha fazla nüans var ve biraz sonra daha derine ineceğim.

 

RAAL-requisite SR1a Kulaklıkları Sürmek

 

SR1a kulaklıkları, aralarında doğrudan sürücülü Schiit Audio Jotunheim R, Audio Research VT80 SE, McIntosh MC275 (MK V), Parasound HINT 6, Pass Labs XA160.5 ve bir çift Schiit Audio Vidar monoblok dahil olmak üzere bir çok değişik amplifikatörle kullandım. Masamda kulaklık dinlediğimden dolayı, bir yanda çılgın odyofilliğin, diğer yanda pratikliğin yer aldığı ince ipte yürümek zorunda kalıyorum. Büyük, saf A sınıfı monobloklar kulağa harika geliyor, ancak monoblokların aşırı ısısı ve ek kabloları beni çılgın odyofil alanına sokuyor. Schiit doğrudan sürücü amfi kesinlikle iyi, ancak mevcut en iyi ile karşılaştırıldığında, nihai odyofillikten ziyade pratikliğe meyilli. Mükemmel denge, SR1a kulaklıklara güç sağlayan entegre bir amfi ile sağlanıyor. Uygulamada da bunun özü; Constellation Audio Inspiration Integrated 1.0.

 

Integrated 1.0, dijital bir girişi olmayan tamamen analog bir amplifikatör. İstediğim tam olarak da bu aslında, çünkü, farklı DAC’ler kullanmayı seviyorum ve entegre veya preamp (çoğu durumda) gibi başka bir şeye yerleşik bir DAC için ödeme yapmaktan hoşlanmıyorum. Integrated 1.0’ın direnç-merdiven ses kontrolü Dijital kontrollü, bu da ona ultra yumuşak bir his veriyor, ancak bu dijitalin ses sinyali ile hiçbir ilgisi yok. Ayrıca sıradan potansiyometrelerin ulaşamadığı ölçüde kanallar arasında hassas seviye eşleştirmesi sağlıyor.

 

 

Bir preamp ve amplifikatöre giden ve gelen ekstra kablolardan kurtulmamı sağlayan Integrated 1.0’ın yüksekliği de sadece 12.5cm, gerçekten şaşırtıcı. Yine de, dengeli ve tek uçlu girişler ve hoparlör bağlama noktalarının tümü, ünitenin arkasında ve onları ayıran bolca alana sahipler. Sistemi sökme takma zamanı geldiğinde beş yaşındaki bir çocuğun minyatür ellerine sahip olmak da gerekli değil.

 

Inspiration Integrated 1.0 aracılığıyla SR1a’yı dinlemek tam bir mutluluktu. Bu kulaklıkların sesini bu entegre amfi kadar iyi yapan hiçbir şey duymadım. Amplifikatör bir şekilde transistör ile lambalı elektronik arasında mükemmel bir denge kurmayı başarıyor. Ana Inspiration sistemimde ve diğer üst düzey serilerde ortaya konan tam bir takım yıldızı işi. Sonsuz vuruşlar, hassas karmaşıklık ve her gün bütün gün dinlememi sağlayan bir gerçeklik.

 

Ben yedi yaşımdan beri gitar çalmak istiyordum. O zamanlar ailem her ne sebeple olursa olsun izin vermezdi ama şimdi öğrenme arayışındayım. Mükemmel gitarı araştırırken Dave Matthews & Tim Reynolds’ın Live at Luther College albümünü dinliyorum. Bu benim en sevdiğim akustik albümlerden biri çünkü müzikle ilgiliyim ve performans ve ses kalitesini seviyorum. Hiçbir şekilde mükemmel değil, ama sonsuz zevkli. Bu albümdeki en sevdiğim parçanın adı Noel Şarkısı.

 

SR1a’nın Integrated 1.0 ile birleşimi, bu performansda seyircinin arasına katılmamı sağladı. Seyirciler arasında bir adamın öksürdüğünü duymak, Tim Reynolds gitar parmaklarını akorlar arasında çalıştırması ve Dave Matthews’un düşük anahtar performansı bu ses deneyimini efsanevi kılıyor. Bu parçadaki akustik gitarlar, sağda Matthews ve solda Reynolds, bu amfi ile çok güzel. Her tel ve akorda parlaklık ve cilasız bir his var.

 

Matthews, Pavarotti’nin vokal hünerine sahip değil, ama onun eşsiz vokal özelliklerini ve kusurlarını geleneksel olarak mükemmel olan herhangi bir şarkıcıya tercih ederim. SR1a / Integrated 1.0 sayesinde sesinde garip bir şekilde rahatlatıcı bir his var, belki de tam önümde şarkı söylüyormuş gibi geliyor ve beynim sesi yorumlamıyor, sadece bu gerçekçi performansı emiyor.

 

Bu albümde kulağa gerçekten hoş gelen bir başka harika parça da Halloween. Dave Matthews’un parçaya kattığı duygu ve Integrated 1.0 gibi harika bir amfi ile onu hissetmek nefis bir şey. Parça, Dave’in davasını savunuyormuş gibi kısa bir falsettodan neredeyse bir çığlığa dönüşen üç dakikalık şarkı söylemesi. SR1a / Integrated 1.0 kombinasyonu, titreyen ses tellerini gün gibi net bir şekilde ortaya koyarken kelimeleri dışarı çıkarmak için gösterdiği çaba da güzel bir şekilde sunuluyor. Bu, Dave Matthews hayranı olmayan birinin duyduğunda kulak tırmalayıcı bir saçmalık olduğunu düşüneceği parçalardan biri. Ancak, bu sistem üzerinden çalındığında, duygu ortaya çıkıyor, insan kendini hikayenin bir parçasıymış ya da performansı seyreder gibi hissediyor. Çığlık atmanın müziğe aykırı olduğu veya kulak zarlarını tıkırdattığı gibi önyargılı kavramların üzerine atlayan bir deneyim. Bu parçayı ciddiyetle defalarca dinleyebilir ve her seferinde zevk alabilirim. Her dinlediğimde parçanın kökeni hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum. İşte bu, inanılmaz bir ses sisteminin yapabileceği şey, ve Constellation Audio Integrated 1.0, SR1a kulaklıklarla birleştirildiğinde de bunu yapıyor.

 

Tamam, bu albümdeyken son not. Halloween parçasını o kadar çok beğendim ki Dave’in kataloğunda parçanın diğer performanslarını aradım. Harika bir ses sistemi, insanları daha fazla dinlemeye ve müzik kataloglarını daha derinlemesine incelemeye teşvik etmeli. Bu beni, Recently adlı EP’sine ve oradaki harika cover’ı All Along the Watchtower parçasına getirdi. Yedi dakikalık, iyi sese sahip bir cover, rahmetli saksofoncu LeRoi Moore’dan harika bir performans ve bolca duygu duymak istiyorsanız, bir göz atın derim.

 

Akustikten elektriğe geçelim ve olabildiğince “kirli” bir elektrik olursa olsun, geçenlerde Jack White’ın Take Me Back adlı yeni parçasının haberi geldi ve dinlemeyi bırakamıyorum. Bu, sistemi dinlerken en ince nüanslı ayrıntıları duymak isteyenler için bir parça değil. Aksine, harika müzikle, harika müzisyenlikle dolu ve kişinin sistemini ısıtacak bir parça. Kulaklık, entegre amfi ve ısınma aynı cümlede mi? Evet, bu kulaklıkların/arayüz kutusunun amplifikatöre hoparlör benzeri bir yük getirdiğini ve üst düzey elektroniklerin en iyisini gerektirdiğini unutmayın.

 

SR1a / Integrated 1.0 kombinasyonu, bu cesur, çarpık ve fantastik kick drum şarkısını kolaylıkla ve dengeli şekilde doğrudan beynime gönderdi. Bu parçayı SR1a’da diğer amfiler aracılığıyla dinlemek, dinleyicide sanatçıların ne amaçladığı konusunda farklı bir izlenim bırakabilir. Bu parçanın canlı çalması gerek, yüzünüze doğru, dumanlı bir kulüpten fırlayan keskin kenarları olmalı. Constellation Audio Integrated 1.0 aracılığıyla, parçanın sesi tam olarak da bu. Diğer amfilerde, geçişler yumuşar ve seslerin çoğu düz bir müzikal manzaraya karışır. Bu, Jack White tarafından yaratılan her şeyin antitezidir aslında. Integrated 1.0 bu parçada, paranın satın alabileceği en iyi kulaklıkları çalıştıran bir amfiden ziyade Jack’in 1960’lı yıllarda yapılmış Fender Twin Reverb “Blackface” gitar amplifikatörü gibi ses veriyor. Sanki birkaç üretim ve elektronik katmanı ortadan kaldırılmış ve SR1a’lar gitar amfisine bağlanmış gibi. Harika sesi seven her müzik aşığı için oldukça iyi bir deneyim.

 

SR1a / Integrated 1.0 kombo hakkında son bir not. Bu kulaklıklar, üst düzey elektronikler için bir mikroskop gibi davrandıkları göz önüne alındığında, iki ucu keskin bir kılıç olabilirler. Müzik akışında kusurlar varsa, müziğin keyfini çıkarmak zor olacaktır çünkü o kusuru bir kez duyduktan sonra her dinlediğinizde yine duyarsınız. SR1a’nın en güzel yanı, onları mükemmel elektronikler ile kullanırken duyduğunuz tek şeyin müzik olması. Reference Recordings’in Britten’s Orchestra’sını (Michael Stern / Kansas City Symphony) dinlemek, Passacaglia başlıklı 9 numaralı “parça”, tüm ses bileşenlerini sıkıştırıyor. Parça, 26 (R128) dinamik aralık puanına sahiptir ve en hassas dizelerle ve siyah bir arka planla başlar. Bir upstream elektronik sorunu varsa, bu parça ile hareket halindeyken açıkça görülecektir. Constellation Audio Integrated 1.0 aracılığıyla, ses maksimum seviyeye ayarlanmış olsa bile ölü sessizlik ve hassas dizeler duydum. Evet, ses seviyesi 00.0’daydı ve çok yüksek değildi çünkü bu parçanın inanılmaz derecede sessiz bölümleri, bombastik kreşendolarla karıştırılmış. Her neyse, Integrated 1.0 hassas ve gürültülü kısımları kesinlikle zarafet ve güçle ele aldı.

 

Driving The Wilson Audio Alexia Series 2

 

Constellation Audio Integrated 1.0’ı Wilson Audio Alexia Series 2 hoparlörlerle ana sistemime taşımak orijinal planımda değildi. Ancak Constellation ekibi, Integrated’in Alexia’yı kullanma becerisinden %100 emindi ve merakım beni yendi. Inspiration Integrated 1.0’ın Inspiration Preamp 1.0 ve Mono 1.0 amperlere ne kadar yaklaşabileceğini bilmek zorundaydım. Bu karşılaştırmanın işe yaraması için, pek bir anlam ifade etmese de diğer tüm hususları bir kenara bırakmalıyız. Bununla, hoparlörlerimin ortasına bir amfi yerleştirmenin odamın akışını gerçekten bozduğu ve diğer dinleyicilerin diğer şeylerin yanı sıra Preamp 1.0 tarafından sunulan ek girdilere ihtiyaç duyabileceği gerçeğini görmezden geliyorum. ve 3 RCA girişi, ancak bu yanlış). Yine, bu karşılaştırma ve değerlendirme yalnızca ses kalitesine dayanmaktadır.

 

Take Me Back adlı yeni Jack White parçasının Alexia hoparlörleri aracılığıyla tekrar çalınması, entegre ve tam ayırma sistemi arasında çok küçük farklar olduğunu ortaya koyuyor. Bu küçük farklar, ben de dahil olmak üzere odyofillerin bir kalp atışı için iyi para ödediği şeydir. Diğer odadan dinleyen meşhur eş, bu iki sistem arasındaki farkı fark etmeyecektir, ancak bir odyofil bunu duyduğunda oyun biter. Farklılıklar üzerine.

 

Hemen keseceğim, sistemimdeki en büyük fark, tam ayırıcıların havayı hareket ettirme ve Wilson hoparlörlerini bas davulun her vuruşunda göğsüme vurması için itme yeteneğiydi. Monoblok amfilerden gelen saf güç, Entegre ile eşitlenemez ve Entegre ile eşitlenmemelidir. Entegre aracılığıyla duyduklarım hala çok güçlüydü, ancak monobloklara kıyasla her biri çok az düzleşmişti. Jack White’ın gitarının tonuna, amfisinin kirliliğine ve tüm ustaca gitar çalışmalarını duymaya gelince, Integrated 1.0 ayrılıklara son derece yakındı. Aslında, hızlı bir kör dinleme testinde her birini seçebileceğimden emin değilim. Bana göre bu, tüm bileşenleri izole etmek ve sistem üç ayrı bileşendeymiş gibi performans elde etmek için kasanın içindeki usta tasarım çalışmasını gösteriyor.

 

There Blind Mice plak şirketinden en sevdiğim Japon cazlarından bazılarını Integrated / Alexia Series 2 sistemi aracılığıyla çalmak, bu amplifikatörün büyüsünü daha da fazla ortaya çıkardı. Yoshio Otomo Quartet’ten (XRCD) Moon Ray’de Integrated, Tamiko Kawabata’nın birinci parçanın açılış kontrbas notalarını ter dökmeden yeniden üretir ve bunu hoş bir şeffaflık seviyesiyle yapar. Yoshio Otomo’nun açılış saksafon solosu ile başlamadan hemen önce bir nefes aldığını duymanın mümkün olduğunu bilmek için odyofiller nihai ayrıntılara kiralanacak.

 

Constellation Integrated 1.0, Wilson Alexia Series 2 hoparlörlerime tam zamanlı olarak bağlıyken kesinlikle yaşayabileceğim mükemmel bir entegre amfidir. Elbette, tasarım olarak Inspiration serisindeki ayrılmış bileşenlere %100 eşdeğer değil, ancak burada A/B testi için bu bileşenler olmadan, Integrated / Alexia sisteminde bir arıza bulmakta zorlanırım. Integrated 1.0’ı Alexia hoparlörlerine bağlı Parasound HINT 6 ile kısaca karşılaştırdığımda, rekabet yoktu. Entegre 1.0, Alexia hoparlörlerimi kullanan farklı bir ligde. Dolgun gövdeli, güçlü ve en ince ayrıntılara sahip.

 

 

 

 

Wilson Audio TuneTot’u Kullanmak

 

Çoğu insan için olması gerektiği gibi, nihai masaüstü ses sistemini bulmak benim için çok önemli. Haftada en az beş gün bilgisayar başında oturarak ne kadar zaman harcadığımızı bir düşünün. Dinleme koltuklarımızda bu kadar zaman geçirebilseydik, yaşamlarımız üzerindeki olumlu etki ölçülemez olurdu. Alan kısıtlamaları ve pratik ısı değerlendirmeleri (yanımda oturan saf A sınıfı yok) göz önüne alındığında, masaüstü sistemimi ana sistemim kadar iyi yapmaya çalışıyorum. Bu amaçla, Wilson Audio TuneTot Hoparlörlerini ve Constellation Audio Integrated 1.0’ı mevcut en iyi masaüstü sistemi olarak düşündüğüm şeye kurdum. Masaüstümde daha az kutu ve kablo bulunan entegre bir amfinin basitliği de büyük bir artı. Integrated 1.0’ın ipeksi pürüzsüz ses düğmesinin hemen yanımda olması, yazılım tabanlı veya düğmeye basma kontrolü yerine fiziksel kontrolü kullanarak hızlı bir ses artırma/azaltma sağlar. Bunun gibi küçük şeyler benim için önemli.

 

Daha önce yeni ama gerçekten yeni olmayan bir şeye yazdıklarımı ezberlemek yerine, Wilson TuneTot ile Entegre Constellation’ı kullanmak hakkında yazdıklarım tam olarak burada.

 

Schiit Audio sistemini birkaç hafta boyunca dinlemem bana TuneTots’un muhteşem ses için dünyanın en iyi bileşenlerine ihtiyaç duymadığını kanıtladı. Yine de, yarış gazını depoya koyma ve gaz pedalına basma fırsatına sahip olduğunda, coşkuyla alınmalıdır. Schiit Vidar mono amfilerini ve Freya+ ön amfisini Constellation Audio Inspiration Integrated amfi ile değiştirdim. Dijital ön uç değişmeden kaldı. Bu kombinasyonun sesi, güçlü, kontrollü, ayrıntılı ve elle tutulur dokularla dolu olmaktan başka bir şey değildi. Constellation amfi, Alexia Series 2 hoparlörlerimi aşırı derecede zorlamak için yeterli güce sahip, ancak TuneTot’ları masamda sürerken, istenmeyen hiçbir özellik olmadan inanılmaz ayrıntıları kulak zarlarımdan birkaç metre uzağa yerleştirmek için yeterli inceliğe sahip. Hepimiz yıllar boyunca kulaklarımızı bir tweeter’a koyup sistemlerde bazı kötü şeyler duymayı deneyimledik. Bu TuneTot / Constellation sistemi son derece sessizdi ve her şeyin kablosuydu.

 

Bu TuneTot / Constellation Audio sistemi aracılığıyla Three Blind Mice plak şirketinden en sevdiğim Japon caz müziğini çokça çaldım ve her seferinde hayran kaldım. Bu kadar iyi bir masaüstü sistemi hayat değiştiricidir. Tsuyoshi Yamamoto Trio’nun Misty albümünü (Impex 24K Gold versiyonu) dinlerken, parça boyunca Yamamoto’nun piyanosunda inanılmaz detay, geçişler ve ton duydum. Yamamoto, mistik bir kulağa yumuşak bir tarzdan, bir anda tuşlara vurmaya geçer. Constellation amfili TuneTots, Wilson Audio’nun eksiksiz deneyimini sunarken bir kuruşta başlar ve durur. 7 Ağustos 1974’te sunumun içine çekilirken masam Tokyo’daki Aoi Studio’ya taşındı.

 

Başlık parçasının başlangıcı Misty, Yamamoto’nun hassas çalmasıyla doludur. Bu, harika bir ses sisteminin mükemmel bozulma, sürdürme ve bırakma üretmesini sağlar. TuneTots bu konuda ustaydı. Tetsujiro Obara trampeti fırçalarken, Yamamoto’nun piyano vuruşları temelden zarafetle uzaklaşan güzel gür tonlara doğru gitti. TuneTots, bu kayıttaki her şeyi, şimdiye kadar duyduğum hiçbir benzer boyuttaki sistemden farklı olarak deneyimlememi sağladı.

 

Yamamoto’nun üçlüsü Blues adlı ikinci parçada vitese geçtiğinde, TuneTot’lar piyano, davul ve basları kendi alanlarında, birbirlerinden ve her enstrümanın aralığı içinde tanımlanmış notalardan yeniden üretir. Bu hoparlörler, Isoo Fukui’nin bas dokuları kolayca belirgin olduğundan ve müzisyenlerden gelen ince kuyruklar, sanki dinleyici kayıtta oturuyormuş gibi duyulabildiğinden, tek notalı basların tersini üretir.

 

Güç ve yiğitliğin zıt bir göstergesi olarak, Rage Against The Machine’in kendi adını taşıyan ilk albümünü (Audio Fidelity remaster) TuneTot / Constellation sistemi aracılığıyla dinledim. Take The Power Back parçası, müzik endüstrisindekiler de dahil olmak üzere birçok arkadaşımın neden Wilson Audio hoparlörleri sevdiğinin mükemmel bir örneğini sunuyor. İncelik ve ayrıntıya ek olarak, Wilson hoparlörleri, uygun olduğunda dinleyicinin göğsüne yumruk atma yetenekleriyle bilinir. Sesi normalden daha yüksek bir sesle, oynat düğmesine bastım ve Brad Wilk’in tekme davulunu tam göğsümde duymaktan ve hissetmekten mutlu oldum. Evet, bu masaüstü sistemi sayesinde ana sistemime hiç olmadığı kadar yakın bir deneyim yaşadım. Tabii ki Alexia ve Constellation mono amfileri bunu birkaç basamak daha yukarı taşıyor, ancak TuneTot’lar bu pistte ciddi bir yetkinlik sergiliyor.

 

Take The Power Back’in yaklaşık on saniyesinde Tim Commerford bas sesini çıkarmaya başlıyor ve TuneTots’un 60 Hz civarında herhangi bir yerde kesildiğine inanmak gerçekten zor. Bas, bu hoparlörlerin yeniden üretme hakkına sahip olduğundan çok daha derin ve daha sıkı geliyor. Rage Against The Machine ile ilgili harika bir şey, albümlerinin tüm seslerinin gitar, bas,

 

Sonuç

 

Constellation Audio Inspiration Series Integrated 1.0, mavi çipli bir şirketten olağanüstü bir entegre amplifikatördür. Integrated, mühendislerin ağzından kaçırdığı tüm dahili tasarım öğelerine ve sektördeki en iyi endüstriyel tasarım ekibinin dış tasarım ayrıntılarına sahiptir. Yenilikçi Dengeli Köprü devre tasarımı (amiral gemisi Hercules için geliştirildi), yüksek hassasiyetli alan etkili transistörler ve servo devreler, ayrı doğrultuculara sahip çift mono DC aşamaları ve sol ve sağ kanallar için kapasitör bankaları ve bunu sağlayan devasa bir toroidal güç kaynağı. 4 ohm’luk bir yüke sorunsuz bir şekilde iki kat güç verilmesi, bu entegrenin bu kadar iyi olmasının nedenlerinden bazılarıdır. Oyunun sonu, teknik özelliklerden ve tasarım becerisinden bağımsız olarak tamamen dinlemekle ilgilidir.

 

 

 

İster hoparlör çıkış terminallerine bağlı SR1a kulaklıklarımdan, ister Wilson Audio Alexia Series 2 tam kapsamlı hoparlörlerden veya Wilson Audio TuneTot iki yönlü hoparlörlerden dinlesem, Constellation Audio Integrated 1.0, şimdiye kadar duyduğum tüm entegre amfilerden daha etkileyici bir performans sergiledi. bu sistemler. Audio Research ve Parasound gibi diğer bazı büyük isimleri denedim, ancak ikisini de Integrated 1.0 gibi eve getiremedim.

 

 

 

Constellation Integrated 1.0, küçücük narin çanlardan bombastik orkestra parçalarına ve bunların arasındaki her şeye kadar sesin sürekliliği üzerine çıktı. Sevgili Three Blind Mice jazz, Integrated’den kesinlikle zarar görmeden geldi ve benim seçtiğim konuşmacılara hiçbir değişiklik yapılmadan sunuldu. SR1a kulaklıktan dinleyen Integrated, müziği üç boyutlu bir kaide üzerinde tutan bir sessizlik kara deliğiydi. Bir ses yazarı olarak Integrated 1.0, şeffaflığın vazgeçilmez bir aracıdır. Müziği seven bir odyofil olarak Integrated 1.0, sonsuz eğlence sunabilen büyük veya küçük bir sistemin vazgeçilmez bir parçasıdır. Kesin olarak tavsiye edilir ve NAKİT Listelenir.